Співачка Маша Данілова / прес-служба

Днями з'явилася інформація про те, що українська співачка Masha Danilova "пропіарила" свій кліп на пісню "Кайф" на найбільшому медіафасаді в Україні - в ТРЦ Gulliver. Мережею розповсюджувалася інформація, що 16-річна артистка під час повномасштабної війни витратила на рекламу понад мільйон гривень. Це призвело до того, що Маша стала жертвою хейту.

УНІАН поспілкувався з Машею Даніловою та з'ясував, як насправді її кліп з'явився на фасаді ТРЦ Gulliver, як вона ставиться до хейту, та про те, чи очікувала вона на таку реакцію.

Машо, дві обговорювані теми навколо вас. По-перше, те, що на просування вашого кліпу в Gulliver було витрачено очевидно багато коштів, на які люди особливо гостро реагують під час війни. По-друге, те, що ви є онукою секретаря РНБО Олексія Данилова. Чи можна вважати цю ситуацію хорошим стартом кар'єри?

Відео дня

Насправді я не вважаю, що старт моєї кар’єри стався зараз. Я працюю вже давно й маю вдосталь і творчого матеріалу, і вже своїх справжніх прихильників, які, на щастя, завжди підтримають мене.

І це не тільки моя сім'я, а й люди, які слідкують за моєю творчістю. Для тих, хто почув про мене лише зараз, хочу розповісти про те, що зазвичай не пишуть ЗМІ: це перемога в міжнародному пісенному конкурсі Sanremo Junior 2022, де в самий розпал війни мені пощастило представляти Україну та отримати спеціальну премію Гран ПРІ "Кубок Миру" від комітету ЮНІСЕФ. 

Також це багаточисельні благодійні виступи, про які вже, напевно, не так модно читати, також це допомога притулкам. І взагалі вся моя творчість не починається та не закінчується взаємовідносинами в родині. Від сім'ї я маю велику віру та підтримку, а прекрасне виховання дає мені велику силу працювати й надалі.   

Як ви ставитеся до того, що ваша пісня наразі на слуху саме через таку рекламу та "скандал", аніж через те, що вона, в першу чергу, подобається слухачам?

Чорний піар - це теж піар. Головний меседж роботи "Кайф" - насолоджуватися кожним моментом свого життя, а також ділитися своїм кайфовим станом з іншими. Я дуже рада, що пісню багато людей встигли почути раніше, а зараз іронічно склалося, що стан сумних душею людей підходить під ситуацію. 

В мережі розповсюджується інформація, що вартість реклами склала понад мільйон гривень. Скільки насправді грошей ви витратили на неї та хто спонсорує вашу творчість?

Я та моя родина не залежимо одне від одного фінансово. Мені приємно спостерігати за реакцією та інтересом до моєї особистості в різних ЗМІ. На сьогодні ми всі знаємо про дохід артиста від цифрових майданчиків та роялті. Дякуючи хейтерам, я навіть трішки заробила, бо мій кліп подивились багато разів. Тим паче 30-секундний ролик на екранах Гулівера я отримала так само, як і інші артисти, безкоштовно - як подяку від ТРЦ та платформи DITY. HELP.

30-секундний ролик на екранах Гулівера я отримала безкоштовно, - Данілова / прес-служба

Однак багато українців негативно відреагували на останні події, повʼязані з вами. Як ви вважаєте, чому реакція була саме такою? Ви думали про те, що натрапите на хейт?

Звичайно, думала. Так склалося, що я - онучка свого дідуся, який є поважною особою у країні. Всі думають, що це круто та легко, але ні, мені в декілька разів складніше. На жаль, ніхто не вірить у щирість, всі вірять у гроші. Напевно, читати про кошти цікавіше, аніж про чисту мрію та велику працю. 

Чи підтримують вас родичі, зокрема дідусь, після такого хейту?

Мене підтримує вся родина, а дідусь один з перших, хто слухає мої пісні та пишається мною. Він консервативний, та виховав всіх так, щоб не потребувати допомоги, а робити все самостійно. Я рада, що у своєму віці можу допомагати та розвиватися. 

Попередня ваша пісня "Я хочу" присвячена болю кожної української дитини. Чи не вважаєте ви, що краще було б кошти, витрачені на кліп, спрямувати на дитячі будинки чи волонтерські центри, які опікуються дітьми під час війни?

Кліп та допомога – це різні речі. Я щоденно прикладаю зусилля, маленькі крокі до перемоги, також допомагаю людям підняти їхній бойовий дух своєю піснею. Кожного тижня я маю по 2-3 благодійні концерти, де виступаю завжди безкоштовно. Разом з сім‘єю ми не забуваємо донатити. Також минулого року я ініціювала благодійну колаборацію серед блогерів та зірок. Участь у ній взяли: Diana Gloster, KOLA, Даша Євтух, Аліна Ляшук і Тоня Матвієнко, де ми записали спільну пісню. Ще самостійно підготувала подарункові бокси для дітей-переселенців з різним наповненням - від календарів до різнотипних розмальовок та солодощів. 

На жаль, ніхто не вірить у щирість, всі вірять у гроші, - співачка / прес-служба

Як ще ви допомагаєте Україні у такі складні часи?

Щотижня я маю по декілька благодійних концертів, за виступами на яких ви можете прослідкувати в моїх соціальних мережах. Останні концерти з моєю участю відбулися на поляні ВДНГ, а також не вперше була запрошеною на концерти для дітей від благодійного фонду Пікалова. 

Також я була залучена до концерту в честь Дня сім‘ї від Благодійного Фонду "Добро" Міжнародного дня у парку "Позняки", благодійний захід для дітей з Херсонщини зі статусом ВПО Краундфандингова від платформи DITY.HELP, створеної Всеукраїнським благодійним Таврійським фондом з метою допомоги дітям війни. 

Ще у моєму списку є благодійні заходи "Музика війни" від МУЗВАР, концерт для діток в спеціалізованій лікарні "Охматдит", і цей список вже є дуже великим та поповнюється з кожним днем, чим я пишаюсь.

Розкажіть трішки про свою творчість. Ви користуєтеся послугами професійних авторів пісень чи самі їх пишете?

Мені допомагає з піснями відомий молодий композитор та співак Нікіта Кісельов. Мої останні дві пісні написав він. Ми добре дружимо та спілкуємось, і я його поважаю. Він мене по-справжньому відчуває.

Ваші пісні загалом це поп-жанр. Чи хотіли б ви поекспериментувати? Наприклад, записати пісню в жанрі рок чи хіп-хоп?

Мені подобається стиль, в якому я працюю, адже кожен раз розкриваю круті фішки для себе в музиці і вокалі. Але зовсім скоро я випущу пісню, яка буде пов’язана з останніми подіями. 

Чи є біля вас кохана людина, яка вас підтримує і надихає?

Зараз у мене немає романтичних стосунків. Моя любов – це музика, від неї я ловлю кайф. Зараз я повністю зосереджена на собі, але, звичайно, буду завжди вірити у того самого.