Лисиця запропонував пускати росіян, але з грошима для ЗСУ / фото: facebook.com/vadimfoxx

Виступи російських артистів в Україні забороняти не слід, однак давати їм це робити варто при виконанні однієї умови. Зокрема, приїжджі росіяни повинні перераховувати кошти на українську армію.

Таку пропозицію висловив відомий український продюсер Вадим Лисиця, коментуючи петицію свого колеги Ігоря Кондратюка про заборону гастролей артистів з РФ, що підтримують режим Путіна. В ефірі каналу "Україна 24" Лисиця запропонував зобов'язати росіян відраховувати певну суму українським військовим. Він переконаний, що багато артистів погодяться на подібну умову.

"Щодо українських артистів, які їздять до РФ - це досить складна ситуація, тому що їх не так багато вже туди їде. Я особисто жодного артиста не знаю, який їздить в Росію. Я знаю, хто їздив, я знаю, хто там виступав, і хто ховався, і хто виступав на корпоративах... Я знаю таких артистів, але ж навіть вони туди не їздять.  І все ж, якщо вони таки їздять, то потрібно теж зробити якийсь податок, який чітко буде розуміти артист, що якщо він поїхав в РФ і заробив там тисячу доларів то, наприклад, 300-500 доларів він віддає українській армії. Це нормально", - зазначив продюсер.

Відео дня

Він також запропонував Кондратюку виступити з ініціативою відкриття нового фестивалю української пісні для виступу там вітчизняних артистів.

Читайте такожГастролі заборонити, але не всім: Кондратюк розкрив деталі ініціативи щодо артистів з РФ

"Всі заборони, мені здається, ні до чого доброго не приведуть", - підсумував Лисиця.

Петиція Ігоря Кондратюка - про що йдеться

Кондратюк вимагає заборонити виступи російських артистів в Україні до повернення Криму і відновлення контролю над східними кордонами країни. Відповідна петиція на сайті президента України вже набрала необхідну кількість підписів. Тепер Володимир Зеленський зобов'язаний розглянути її й дати свою відповідь.