Відомий співак висловився про перехід на українську: 'Не треба цькувати тих, хто відмовляється'

Співак Саша Чемеров висловився щодо української мови та чи потрібно тиснути на тих, хто ще не спілкується державною. За його словами, якщо на людину тиснути, то вона ніколи нічого не робитиме.

"Знаю на своєму досвіді: коли ти на людину тиснеш, вона нічого не робитиме. Раніше, коли зі мною розмовляли російською, я переходив на російську. Зараз не роблю цього. І тепер я побачив, після п'яти хвилин розмови людина також переходить на державну мову. Ідеальну чи неідеальну — то  вже інше питання. Але, гадаю, це дієвий метод. Просто свідомих людей має бути більше, і вони повинні наполягати на своєму. Тоді й інші будуть змінюватися", - сказав Чемеров в інтерв'ю УНІАН.

Він додав, що українська мова - державна в нашій країні. Тому, якщо ти живеш і хочеш розвиватися у своїй країні, то маєш підтримувати цю парадигму.

Відео дня

"Ти зобов'язаний знати свою мову. Ти маєш спілкуватися своєю мовою. Мова — це зброя. І ми це знаємо вже на власному досвіді. Я не думаю, що треба сильно цькувати людей, які поки що відмовляються від того, щоб переходити на українську. Але потрібно все правильно їм доносити, пояснювати", - додав артист.

Нагадаємо, раніше Саша Чемеров висловився про мобілізацію. Він вважає, що вона обов'язково має бути.

Вас також можуть зацікавити новини: