Вакарчук / Фото - instagram.com

Лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук, який після повномасштабного вторгнення РФ в Україну вступив до лав територіальної оборони, щоб захищати свою країну, зараз просить підтримки. Музикант звернувся до фанатів з проханням підписати петицію, адресовану ООН.

"Закликаємо організацію Об'єднаних націй і особливо Генерального секретаря ООН і регіональних лідерів з усього світу відновити засідання одинадцятої надзвичайної спеціальної сесії Генеральної Асамблеї ООН для розгляду гуманітарної ситуації в м. Маріуполь, яка склалася у зв'язку з агресією проти України. Ми вимагаємо від Генеральної Асамблеї прийняти резолюцію, що зобов'язує Російську Федерацію, країну агресора, забезпечити евакуацію всіх осіб з "Азовсталі" на територію, підконтрольну українському уряду, або на територію третіх безпечних країн", - сказано в описі до петиції. 

Вакарчук у відеозверненні уточнив, що ситуація в місті Маріуполь і на території заводу "Азовсталь" залишається дуже складною і небезпечною. 

"Там залишаються сотні українських захисників, більшість з яких отримали поранення. А також цивільні-жінки, діти, які ховаються на заводі "Азовсталь". Їм терміново потрібна допомога", - сказав Вакарчук.

Нагадаємо, Ніна Матвієнко вперше з 25 лютого зустрілася з донькою і внучками.

Вас також можуть зацікавити новини: