Андре Тан випустив нову колекцію / instagram.com/andre_tan_official

Напередодні паризького Тижня високої моди, український дизайнер Андре Тан представив нову колекцію FW 2021-22 під назвою "ICARIA". Основною метою колекції є привернення уваги до питань переробки відходів, що є важливим завданням для всіх виробничих галузей, а також є невід'ємною частиною роботи будь-якого відповідального бізнесу.

Назва "ICARIA" відсилає до античного міфу про геніального скульптора Дедала і його сина Ікара. Щоб втекти з острова Крит, Дедал зробив для себе і сина величезні крила, скріплені воском. Будучи вже далеко від острова, Ікар настільки захопився польотом, що забув настанови батька і наблизився до яскравого сонця. Віск на крилах розтанув, пір'я розлетілися і Ікар впав у море.

Читайте також"Важкий люкс": Юлія Тимошенко в новому образі з золотими брошками викликала палкі суперечки в мережі"Вибираючи темою колекції міф про Ікару, я розумів, що основним матеріалом має стати перо. Воно використано не тільки як декор, але і як екологічно чистий наповнювач. І щоб зробити цю історію максимально sustainable, ми вирішили звернутися за витратним матеріалом до компанії, для якої перо є невід'ємною частиною виробничого процесу, але не основним продуктом. Так, партнером цього арт-експерименту став бренд компанії МХП - "Наша Ряба"", – говорить Андре.

Відео дня

Кожен образ ART-колекції символізує той чи інший фрагмент історії і нагадує швидше роботи в Музеї сучасного мистецтва, ніж одягу в звичайному розумінні. На окрему увагу заслуговують матеріали. Слідуючи глобальному тренду на сталий розвиток, дизайнер використовував в колекції тканини з переробленого пластику і пухове натуральне наповнення.

"ECO-fashion - один з найперспективніших трендів нашого часу. Бездумне споживання застаріло - фешн-індустрія XXI століття прагне бути екологічною. Грамотна переробка сміття і відходів – прагнення до новизни з турботою про благополуччя планети. Тому з'явилася ідея створити колекцію одягу "ICARIA", щоб привернути увагу нашого споживача до питань переробки матеріалів і відходів, які дуже важливі не тільки у фешн-сфері, а й у всіх сферах життєдіяльності людини", - стверджує Андре Тан.

Нагадаємо, раніше Олена Зеленська в червоному костюмі викликала фурор в мережі.

Вас також можуть зацікавити новини: