Наприкінці тижня температура в Україні підвищуватиметься / фото depositphotos.com

Найближчими днями в Україні переважатиме поле підвищеного тиску, за рахунок чого у більшості регіонів буде без істотних опадів, а температура істотно не зміниться, проте наприкінці тижня почне теплішати. Про це розказали в Українському гідрометцентрі.

За даними синоптиків, 9 та 10 травня у південній частині, східних та Дніпропетровській областях, а вдень 11 травня місцями на Лівобережжі очікуються короткочасні дощі.  На решті території без істотних опадів.

Температура вночі становитиме 1-8° тепла. Повсюдно, крім Закарпаття, півдня та сходу, на поверхні ґрунту очікуються заморозки 0-5°. 10-11 травня на заході країни місцями і у повітрі будуть заморозки 0-3°.

Відео дня

Температура вдень по Україні становитиме 9-15° тепла, лише на Закарпатті повітря прогріється до 16-20°.

12 травня в Україні буде без опадів, лише на Закарпатті вдень очікується невеликий дощ. Температура вночі перед вихідними становитиме 2-8°тепла, вдень 13-19°.

"Маємо тенденцію, що наприкінці тижня температура поступово буде підвищуватись", - повідомили в Укргідрометцентрі.

Коли в Україні потеплішає?

За даними Погода УНІАН, найближчими днями в Україні збережеться прохолодна погода, проте на вихідних у більшості областей потеплішає до +18°...+22°.

За прогнозом синоптика Укргідрометцентру Наталії Птухи, комфортні +25 градусів, можливо, будуть аж у другій половині травня.

Вас також можуть зацікавити новини: