У каталонському місті пройшов надзвичайно великий град \ MeteoCat

В каталонському місті у Ла-Бісбаль-Д'емпорда загинула 2-річна дівчинка через удари градом. На місці події були виявлені градини діаметром 10 см.

За повідомленням The Guardian, дівчинка була доставлена в лікарню в столиці провінції, але сьогодні рано вранці померла від отриманих травм.

"У нас жахливий випадок, коли маленьку дівчинку вдарило градом", - заявила мер міста Карме Валь. "Для неї мало що можна було зробити, і сьогодні вона померла. Це жахлива трагедія".

Відео дня

Мер повідомив, що дощу майже не було, тільки градини шириною до 11 см. "Град йшов всього 10 хвилин, але це були 10 хвилин жаху", - додала вона.

Каталонське метеорологічне бюро MeteoCat повідомило, що в місті, де загинула дівчинка, були виявлені градини діаметром 10 см, що зробило град найбільшим в регіоні з 2002 року.

Регіональна пожежна служба Каталонії Bombers повідомила, що за ніч отримала 39 дзвінків з La Bisbal D'empordà і два з найближчого міста Фораллак. У ньому говориться, що град зруйнував черепицю даху і обірвав кілька кабелів.

Жителі розмістили в соціальних мережах фотографії, на яких відображені градини і збиток, який вони завдали будинкам, автомобілям і вуличних меблів.

Бюро MeteoCat сьогодні вранці попереджало населення про можливий повторний град.

Як повідомляв УНІАН.Погода, 28 серпня на частині Харківської області - у Лозівському районі спостерігалася негода. Зокрема, там пройшла злива з великим градом.

Вас також можуть зацікавити новини: