REUTERS

Канцлерка Німеччини Анґела Меркель сподівається, що після виборів президента в Росії з’явиться новий шанс на виконання мінських домовленостей і подолання кризи в Україні.

Про це вона заявила в понеділок, 12 березня, повідомляє DW. "Я переконана, що після виборів в Росії ми отримаємо новий початок та зможемо побачити, чи можливий якісний прогрес у досягненні Мінських угод", - відзначила вона.

Читайте такожГлави європейських МЗС приймуть рішення щодо санкцій проти Росії 12 березня

Відео дня

Канцлерка також виключила можливість скасування антиросійських санкцій до досягнення якогось прогресу у вирішенні українського питання. "Буде правильним почекати, доки ми не побачимо якихось кроків перед обговоренням питання санкцій", - додала Меркель. Президентські вибори в Росії відбудуться 18 березня.

Нагадаємо, 12 березня Рада Європейського Союзу продовжила економічні санкції проти російських і українських компаній та громадян, які причетні до "підриву або загрози територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України". Обмеження продовжені на наступні шість місяців - до 15 вересня 2018 року.