Запобіжний захід обрано з правом внесення застави на суму 4 мільйони гривень / фото УНІАН

Прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган заявила про те, що підозрюваному в підкупі кандидата в президенти Юрія Тимошенка Тарасу Костанчуку обрали запобіжний захід у вигляді перебування під вартою.

Запобіжний захід обрано з правом внесення застави на суму 4 мільйони гривень.

"Рішенням Печерського райсуду м. Києва підозрюваному у спробі підкупу кандидата в президенти України Костанчуку Т.Д. обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави в сумі 4 млн.грн.", - заявила Сарган.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 6 березня Луценко заявив про затримання правоохоронцями двох осіб, які намагалися дати 5 млн грн хабара кандидату в президенти Юрію Тимошенку за відмову балотуватися, і що сам кандидат кілька днів тому після спроб вплинути на нього звернувся в ГПУ.

За словами Луценка, зловмисників затримали за ч. 3 ст. 157 Кримінального кодексу (перешкоджання здійсненню виборчого права).

Читайте такожТимошенко про скандал з її клоном: дії Луценка та Порошенка нагадали мені фільм "Тупий і ще тупіший"

На сторінці Партії захисників України у Facebook розміщено відеозвернення голови партії Костанчука, в якому він повідомляє про своє затримання за нібито пропозицію хабара у 5 млн грн Юрію Тимошенку за зняття його кандидатури з виборів президента України.

За словами Костанчука, що "все це абсолютно гнила провокація Адміністрації президента, виконана паном Луценком".

Як сказав Костанчук, він 4 березня вилетів у відпустку разом з дружиною, а звідти його "викликав" Тимошенко і "вмовляв допомогти йому "зіскочити" з теми бути технічним кандидатом; сказав, що його залякують, що він боїться. І для того, щоб "зіскочити" з теми, йому треба віддати гроші тим людям, які внесли за нього завдаток - 2,5 млн грн. І попросив у мене ці гроші, сказавши, що його точно вб’ють, якщо він не дасть ці гроші".

За словами Костанчука, Тимошенко нібито попросив ще коштів на розвиток партії та зголосився після цього вступити до Партії захисників України.