Ілюстрація REUTERS

У Верховній Раді України за участю представників Комітету з питань національної безпеки і оборони та Комітету з питань запобігання і протидії корупції проходить позачергове розширене засідання Тимчасової слідчої комісії ВР для проведення розслідування відомостей за фактами розкрадання у Збройних силах України та підриву обороноздатності держави в період з 2004 по 2017 рік.

Читайте такожУ Раді на тлі корупційного скандалу заговорили про можливе розформування "Укроборонпрому"

Засідання проходить у конференц-залі парламенту. Головою ТСК є секретар Комітету з нацбезпеки Іван Вінник.

Відео дня

На засіданні планується розглянути оприлюднену в ЗМІ інформацію про факти зловживань при закупівлі запчастин, комплектуючих та обладнання для підприємств Державного концерну «Укроборонпром».

За словами Вінника, на засідання, крім представників двох комітетів, запрошено керівників правоохоронних органів, зокрема, тих, які були згадані в журналістському розслідуванні, а також керівництво «Укроборонпрому».

На засідання також були запрошені керівники Національного антикорупційного бюро, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Генеральної прокуратури України, Служби безпеки України, Державної фіскальної служби, Міністерства оборони України, «Укроборонпрому», а також Державного бюро розслідувань.

У той же час Вінник підкреслив, що засідання ТСК, яке заздалегідь планувалося на 14 березня, все ж відбудеться.

Як повідомляв УНІАН, 5 березня заступник голови антикорупційного комітету ВР Борислав Береза заявив, що керівника САП Назара Холодницького і директора НАБУ Артема Ситника викликали на засідання комітету, який відбудеться 13 березня, з розслідування фактів розкрадань в оборонній сфері.

Засідання Тимчасової слідчої комісії парламенту з розслідування відомостей про розкрадань у Збройних силах і підриву обороноздатності держави в період з 2004 по 2017 роки заплановано на четвер, 14 березня.