Ілюстрація / REUTERS

Колишній заступник начальника Генштабу Збройних Сил України, генерал-лейтенант запасу, кандидат військових наук Ігор Романенко заявив про необхідність введення миротворців ООН в зону україно-російського конфлікту в Керченській протоці.

Під час чату на Главреді він висловив думку, що міжнародні спостерігачі обмежували б дії Кремля в цьому регіоні і на місці розуміли реальну ситуацію, не піддаючись на виверти російської пропаганди.

"Росія в даній ситуації нагадує Вовка з байки Крилова про Вовка і Ягня. "Ти винен вже тим, що хочеться мені їсти", – сказав Вовк і "і в темний ліс поволік Ягня". У цьому – вся агресивність російської держави, як говорилося в тій же байці: "У сильного завжди безсилий винен". І з часів Крилова мало що змінилося", - констатував співрозмовник.

Відео дня

Читайте такожУ Кримського мосту виникла масштабна проблема: експерт спрогнозував наслідки (фото)

За твердженням Романенка, Росія навмисно відмовляється від міжнародних спостерігачів в Керченській протоці, щоб відчувати себе на цій території вільно. Він підкреслив, що Москва заявляла про бажання пустити в проблемну зону виключно представників Франції та Німеччини.

"Але він погоджується тільки тому, що і Німеччина, і Франція дуже залежні від Росії. Згадайте хоча б про проект Північний потік-2. Або згадайте Саміт НАТО в Бухаресті у 2008 році, де Путін саме з Меркель домовився, і не в останню чергу через неї був припинений ПДЧ для України і Грузії. А це обернулося війнами: спочатку в Грузії, потім – в Україні. Так що всі країни вбачають в Україні свій інтерес, а не інтерес України", - підсумував спікер.