Політолог переконаний, що щодо розпуску Верховної Ради Зеленський готовий йти на ризик / фото УНІАН

Політолог Володимир Фесенко висловив думку, що заява новообраного президента Володимира Зеленського є не просто констатацією, а жорсткою вимогою до парламенту.

"Він не просить, а вимагає. Це тактика жорсткого тиску на парламент. І якщо депутати не проголосують за інавгурацію 19-го, то розпуск парламенту буде одразу ж після набуття повноважень новим Президентом. І неважливо, коли це буде – 28 травня або 1 червня. І неважливо на якому боці у депутатів "тюбетейка", що там говорить "буква Конституції", - написав він у Facebook.

За словами Фесенка, новий президент зважився на досить ризикований сценарій щодо розпуску Ради, проте вся його команда в майбутньому має намір неодноразово ризикувати.

Відео дня

Читайте такожСаботаж: політолог розповів, як Порошенко буде заважати працювати Зеленському

"Це звичайно дуже ризикований сценарій для нового Президента. Але Зе зі своїми хлопцями, схоже, хлопці ризикові. Чия візьме – побачимо на наступному тижні, напевно, у вівторок", - підсумував політолог.

Нагадаємо, Зеленський записав відеозвернення до депутатів. Він зажадав від парламентаріїв призначити дату інавгурації нового глави держави, яка затягується.