США можуть не визнати видані жителям ОРДЛО паспорти РФ / фото УНІАН

Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер заявляє, що США вивчать можливість ухвалення рішення про невизнання російських паспортів, які отримали жителі тимчасово окупованих територій Донбасу.

Читайте такожВолкер сподівається на відновлення переговорів з РФ щодо Донбасу після виборів до ВР

Як передає кореспондент УНІАН, про це Волкер сказав під час відеоконференції для європейських журналістів.

Відео дня

Він назвав "дуже провокативним кроком" рішення РФ спростити процедуру видачі російських паспортів, щоб видавати їх українцям з окупованого Донбасу.

"Ми також будемо вивчати, чи маємо можливість ідентифікувати і не визнавати ці паспорти, як ми це робимо стосовно паспортів, виданих у Криму", - заявив Волкер.

Як повідомляв УНІАН, 24 квітня президент РФ Володимир Путін підписав указ про спрощене отримання російських паспортів жителями тимчасово окупованого Донбасу.

29 і 30 квітня в Ростовській області відкрилися два центри з видачі російських паспортів жителям окупованих районів Луганської та Донецької областей.

8 травня Кабінет міністрів України схвалив рішення про визнання незаконними російських паспортів, що видаватимуть жителям окупованих українських територій, передусім Луганської та Донецької областей.