Олександр Данилюк / REUTERS

Оголошення дефолту не є гарним шляхом для держави, вважає секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Данилюк.

Про це заявив він в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1", передає ТСН.

Читайте також"Хоч гантелі не вкрали": Зеленський показав фото спортзалу на Банковій та потролив Порошенка

Відео дня

Щодо ідеї оголошення дефолту Данилюк заявив, що не є прихильником озвученого підприємцем Ігорем Коломойським сценарію. "Це думка окремого бізнесмена", - заявив секретар РНБО.

"Держава і державні органи дотримуються іншої позиції. Ми діємо в інтересах громадян", - додав він.

Данилюк закликав не шкодити досягнутій непростим шляхом фінансовій стабільності, а навпаки – підтримувати та розвивати позитивні зрушення.

Раніше український бізнесмен Ігор Коломойський в інтерв'ю Financial Times заявив, що Україна повинна піти за прикладом Греції та оголосити дефолт. "На мою думку, ми повинні повестися з нашими кредиторами, як Греція. Це приклад для України", - сказав він.

Тимчасовий дефолт у цій країні приніс позитивний ефект, вважає Коломойський.

Платежі України за кредитами досягнуть максимуму в 2019 році, нагадав він. При цьому, на його переконання, українці стомилися від жорсткої економії, яку нав'язує країні МВФ. Доказом своїх слів він назвав обрання Володимира Зеленського президентом.

Бізнесмен припустив, що якщо Зеленський буде "слухатися" Заходу, то "стане, як Порошенко" - його рейтинги опустяться до 5-15%.

Альтернативою дефолту Коломойський назвав списання українських боргів Сполученими Штатами і Євросоюзом. Захід не цікавить Україна, він хоче "нашкодити Росії", заявив бізнесмен.