У Раді не підтримали постанову президента про звільнення Степана Полторака / фото УНІАН

Комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони не підтримав поданий президентом проект постанови про звільнення Степана Полторака з посади міністра оборони України (№10344).

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення було ухвалене на засіданні комітету, на якому був присутній і сам Полторак.

Під час обговорення питання депутати заявляли про те, що після звільнення Полторака міністерство «обезголовлюється».

Відео дня

Представник президента в парламенті Руслан Стефанчук зазначив, що коли ВР задовольнить подання щодо Полторака, тоді президент вноситиме подання на призначення нової кандидатури на цю посаду.

Після обговорення на голосування було поставлено дві пропозиції - не підтримувати проект постанови про звільнення Полторака до озвучення президентом пропозиції щодо наступного міністра або ж рекомендувати ВР визначитися своїм голосуванням щодо подання президента.

Читайте такожНачальник Генштабу ЗСУ Руслан Хомчак: Про мене багато говорять, але я ніколи нічиїм не був… Я буду працювати на президента України, бо його прийняв народ, а я давав присягу народу України

Першою на голосування була поставлена пропозиція щодо непідтримки подання. Члени комітету підтримали цю пропозицію своїм голосуванням.

У коментарі журналістам Стефанчук висловив думку, що, якщо ВР не підтримає цей проект постанови, то він або перевноситиметься, або ж це питання чекатиме вже на новий парламент.

Він також зауважив, що на посаду міністра оборони є декілька претендентів.

Як повідомляв УНІАН, 20 травня, у день інавгурації, президент України Володимир Зеленський закликав Верховну Раду звільнити з посад глав Служби безпеки, Генеральної прокуратури та Міністерства оборони.

30 травня Зеленський вніс до Верховної Ради подання про звільнення міністра закордонних справ Павла Клімкіна, міністра оборони Степана Полторака і голови Служби безпеки України Василя Грицака.