Зеленський розповів про свою поїздку на Донбас / фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський наголошує, що його найголовніша мета - зупинити війну на Донбасі і повернути заручників.

Як повідомила сьогодні прес-служба глави держави, 13 червня Зеленський провів зустріч із чинним головою ОБСЄ, міністром закордонних та європейських справ Словацької Республіки Мирославом Лайчаком.

Читайте такожДо Росії по паспорти приїхала перша група людей з "ДНР" - росЗМІ

Відео дня

Глава держави подякував за активну роль ОБСЄ, зокрема Спеціальної моніторингової місії в Україні, у врегулюванні ситуації на Донбасі.

Президент наголосив, що припинення вогню та повернення миру на Донбас є ключовим пріоритетом його діяльності, адже Україна щодня втрачає своїх бійців і цивільне населення. «Для мене це найголовніша мета – зупинити війну, зупинити вогонь, повернути наших заручників додому», – сказав Зеленський.

За словами глави держави, для встановлення миру Україна здійснює низку кроків, зокрема, щодо активізації мирного процесу на Мінському майданчику. «Ми не можемо довго чекати, бо йдеться про життя наших людей, тому сьогодні ми вже спробували перезавантажити переговори у рамках Тристоронньої контактної групи. Вже була проведена одна зустріч, призначений представник України у ТКГ – другий президент України Леонід Кучма, інші фахівці для роботи у її підгрупах», – сказав Зеленський.

Президент також висловив переконання щодо необхідності рухатися далі з метою досягнення конкретних відчутних результатів, щоб «довести цей процес до фіналу».

Крім того, Зеленський поділився спогадами про свою поїздку на лінію розмежування у перші дні після вступу на посаду. Він підкреслив, що побував на сході не лише для того, щоб побачити, в яких умовах служать українські військові, а й для того, щоб особисто підтримати захисників.

Зі свого боку, Лайчак запевнив українську сторону у готовності ОБСЄ всіляко сприяти досягненню сталого миру на Донбасі.