Еммануель Макрон і Володимир Путін / фото REUTERS

Президент Франції Еммануель Макрон збирається найближчим часом особисто зустрітися з президентом Росії Володимиром Путіним для обговорення ситуації в Україні і "нормандського формату".

Про це він на пресконференції за підсумками саміту G20, пише ТАСС.

"Найближчими тижнями ми продовжимо з російським президентом той обмін думками, який мав місце в Японії, і в найближчі тижні у нас відбудеться нова двостороння зустріч... З президентом Путіним ми обговорили різні актуальні кризи, зокрема ситуацію в Україні. Я виступаю за те, щоб ми домоглися конкретного просування з тим, щоб забезпечити відновлення зустрічей в нормандському форматі на рівні глав держав і урядів", - наголосив він.

Відео дня

Читайте такожПутін заявив, що "нормандський формат" буде використано, але спершу буде зустріч "удвох або втрьох"

За словами Макрона, він "не має наміру проводити зустрічі просто заради їхнього проведення".

"Про це я прямо сказав президенту Путіну. Тобто маю на увазі, що повинна бути досягнута зміна нинішніх позицій. Вважаю, що в рамках головування Франції в G7 абсолютно необхідно, щоби були зроблені подібні ініціативи щодо Росії, які передбачають використання всіх форм співпраці з основних питань, що стосуються дестабілізації і конфліктів у світі. Це повинно робитися без будь-якої наївності, але водночас не слід закривати двері для переговорів. Йдеться не про зміну формату "сімки", а про те, щоб зробити ініціативи, які призведуть до корисних рішень", - резюмував Макрон, уточнивши, що для підготовки цих переговорів чекають на зустрічі "експертів і міністрів, які відбудуться в найближчі тижні".

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп та президент Росії Володимир Путін 28 червня провели зустріч на саміті G20, під час якої обговорили низку тем, зокрема і ситуацію в Україні.