Іванющенка підозрюють в привласненні та розтраті майна / фото УНІАН

Генеральна прокуратура України скасувала постанови про закриття кримінального провадження за підозрою соратника екс-президента України Віктора Януковича, колишнього народного депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенка у привласненні та розтраті майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

«Заступником генерального прокурора 03.07.2019 скасовано постанови прокурора прокуратури Одеської області від 18.03.2019 та 18.04.2019 про закриття кримінального провадження № 42015000000000207 за підозрою Іванющенка у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 368-2, ч. 3 ст. 189, ч. 3 ст. 358 КК України, Івана Аврамова, Олега Греся та Бориса Мельничука у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених за ч. 3 ст. 189, ч. 3 ст. 358 КК України», - зазначила вона.

Відео дня

За словами Сарган, досудове розслідування у вказаних провадженнях триває.

Речник додала, що голові Національної поліції України Сергію Князєву направлено лист щодо поновлення розшуку Іванющенка та Аврамова.

Читайте такожКолишнього соратника Януковича Іванющенка зняли з розшуку

Як повідомляв УНІАН, у травні 2017 року генеральний прокурор України Юрій Луценко під час міжнародного круглого столу в Києві заявив, що ГПУ має намір разом зі швейцарськими колегами активізувати розслідування у справах щодо екс-депутата від Партії регіонів Іванющенка та конфіскувати його кошти.

«Проблема Іванющенка складається з наступних кейсів: перше – він підозрювався в розкраданні коштів Кіотського протоколу, який нібито укладався на ремонт різних соціальних об’єктів: школи, лікарні тощо. На жаль, всі до одного об’єкти фірми, яка пов’язана з Іванющенком, розташовані на тимчасово окупованих територіях. Як ви розумієте, ні слідство, ні експертизи провести в Красному Лучі, Луганську просто неможливо. Цей кейс, на жаль, ми не можемо розвивати», - заявив він.

Перед тим також повідомлялось, що ГПУ проводить розслідування за фактом організації Іванющенком розкрадання держкоштів в особливо великих розмірах на суму близько 177 млн грн при укладенні договорів між ДП "Держекоінвест" і ТОВ "Карпатибудінвест". Також розслідування проводиться за фактом одержання неправомірної вигоди в особливо великих розмірах на суму близько 650 млн грн.