Міністр закордонних справ Великої Британії Джеремі Хант заявив, що країна виділить 100 тисяч фунтів стерлінгів на формування спеціального суду в Гаазі, який буде судити винних у збиванні MH17.

Про це сказано в заяві міністра, яка була оприлюднена на сайті уряду, передає НВ.

"П'ять років тому сталася страшна трагедія, коли літак MH17 був збитий над східною Україною. 298 невинних людей, в тому числі 10 британців, загинули", - сказав Хант.

За словами глави дипломатичного відомства, він співчуває рідним і близьким усіх загиблих і підтримує зусилля Об'єднаної слідчої групи і влади Нідерландів по відновленню справедливості щодо загиблих.

Читайте такожУ МЗС України звинуватили Росію у перешкоджанні слідству у справі MH17

У зв'язку з цим, вони зроблять фінансовий внесок в розмірі 100 тисяч фунтів стерлінгів у формування спеціалізованого кримінального суду в Гаазі, "щоб допомогти забезпечити, щоб сім'ї та друзі жертв отримали відповіді, щоб винні у цьому жахливому злочині були притягнуті до відповідальності".

Також Хант зазначив, що Британія продовжує підтримувати Австралію і Нідерланди в їх заклику до російського уряду взяти на себе державну відповідальність за збиття рейсу MH17.

Як повідомляв УНІАН, раніше у Bellingcat розповіли, як відбувалося розслідування збиття MH17.