Разумков запропонував опозиції знайти кандидатів на посаду віце-спікера / Фото УНІАН

Голова партії "Слуга народу" Дмитро Разумков запропонував, щоб народні депутати висунули кандидатів на посаду віце-спікера Верховної Ради IX скликання від опозиційних фракцій.

Про це він заявив в ефірі телеканалу 112, передає "Еспресо". За його словами, було б коректно, якби опозиція визначила, хто на яку позицію претендуватиме.

Читайте також"Слуга народу" створить "партійний офіс навчання і розвитку" депутатів

Відео дня

"Було б коректно, щоб не ми, а опозиція між собою визначилася, хто яку на яку позицію буде претендувати. Це логічно, правильно, демократично", - заявив Разумков.

Він зазначив, що важко відповісти, кого вони (партія "Слуга народу" - ред.) пропонуватимуть на цю посаду.

"Я сподіваюся, що нарешті опозиція у Верховній Раді буде знаходити якісь точки дотику", - сказав він.

Також він не виключив, що якщо чотири опозиційні фракції висунуть чотирьох претендентів, то щодо цих кандидатур відбудеться голосування.

Співголова "Опозиційної платформи – За життя" Вадим Рабинович, у свою чергу, запевнив, що їхня фракція не буде висувати на посаду віце-спікера свого лідера Віктора Медведчука.

"Це питання я обговорював з Віктором Медведчуком, і голова політради нашої партії не займе крісло в президії Ради – він зосередиться на партійній роботі", – цитує Рабиновича "112 Україна".

Він додав, що в ОПЗЖ є "чимало гідних кандидатів" на запропоновані посади. 

Раніше майбутній народний депутат від партії "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що політсила має шорт-лист кандидатур на посаду прем’єр-міністра.