Дмитро Разумков / фото REUTERS

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков прокоментував перше засідання парламенту IX cкликання, що тривало зранку 29 серпня до ночі 30 серпня.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав журналістам, відповідаючи на запитання, чи було йому важко у перший день робочий день, що тривав до 2.30 ночі.

Читайте такожРазумков вважає, що 3 вересня Рада продовжить роботу над скасуванням депутатської недоторканності

Відео дня

"Нормально. Я вам більше скажу: як не дивно, але ми з першим віце-спікером і з віце-спікером лише по дві чи по три години поспали, але зранку були досить бадьорі. І ви ж бачили настрій в залі: народні депутати були готові працювати і далі", - сказав спікер.

Водночас, за словами Разумкова, він розуміє, що певною мірою це була "ейфорія першого дня".

"Але я дуже сподіваюся, що розуміння того, що Верховна Рада повинна працювати, - не лише публічно, але і на результат, в першу чергу, на результат, - воно є в цьому скликанні парламенту і воно залишиться. Що це буде не лише одне, два, три засідання, а що це стане стандартною роботою Верховної Ради України", - сказав голова ВР.

На питання, чи у вівторок, 3 вересня, так само планується проводити засідання від ранку і до ночі, він сказав: "Подивимось, поки не вичерпаємо порядок денний".

Як повідомляв УНІАН, у перший день роботи народні депутати IX cкликання призначили новий уряд, нового генпрокурора, затвердили перелік, кількісний склад і предмети відання комітетів Верховної Ради та попередньо схвалили зміни до Конституції щодо скасування недоторканності народних депутатів.