Звільнені українці, як зазначили в прокуратурі, є потерпілими у низці кримінальних проваджень / фото УНІАН

Прокуратура Автономної Республіки Крим викликатиме для свідчень визволених з російського полону українців Володимира Балуха, Едема Бекірова, Євгена Панова та всіх військових моряків.

Про це повідомив у Facebook заступник прокурора АРК Ігор Поночовний.

Читайте такожЗасуджений у Криму «український диверсант» Захтей попросив Путіна про помилування

Відео дня

"Окрім Олега Сенцова і Олександра Кольченка, ми плануємо проводити слідчі та процесуальні дії з кожним звільненим військовослужбовцем ВМС, з Володимиром Балухом, Едемом Бекіровим та Євгеном Пановим, оскільки кожен з них є потерпілим у наших кримінальних провадженнях і їхні свідчення є найвагомішим доказом вчинення представниками держави-окупанта в Криму злочинів, в тому числі, і воєнних", - повідомив він.

Як повідомляв УНІАН, 7 вересня в рамках обміну утримуваними особами з РФ в Україну повернулися 24 військовополонені моряки та 11 політв’язнів Кремля: Роман Сущенко, Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Станіслав Клих, Микола Карпюк, Олексій Сизонович, Павло Гриб, Едем Бекіров, Євген Панов та Артур Панов.

Водночас до РФ повернули 35 осіб, про обмін яких просили росіяни. Усі вони були засуджені в Україні за різні злочини або є фігурантами кримінальних проваджень.

Раніше стало відомо, що прокуратура викликатиме для свідчень Сенцова та Кольченка у справі про їхнє викрадення навесні 2014 року в окупованому Криму.