Павло Клімкін / REUTERS

Колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін несподівано похвалив президента України Володимира Зеленського за його візит до США.

Про це йшлося в прямому ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1".

"На жаль, а може і на щастя, в історії Штатів Україна буде пов’язана з Чорнобилем, з Майданом та з імпічментом. На перспективу це нас затягне в дуже негативну спіраль. Але на сьогодні, я вважаю, що президент Зеленський вийшов з цієї ситуації, крім Європи, без втрат і навіть з плюсами", - сказав Клімкін.

Відео дня

Читайте такожТрамп сподівається, що Зеленський і Путін зможуть "вирішити проблему" стосовно України

Водночас екс-міністр покепкував з обговорень так званої великої мирної угоди щодо Донбасу.

"У глобальну угоду з Путіним вірять тільки ідіоти. Ніхто з тих, кого я знаю на Заході, в це не вірять", - сказав Клімкін.

Раніше президент США Дональд Трамп висловив сподівання, що президенти України Володимир Зеленський та Росії Володимир Путін після переговорів вирішать проблему з Донбасом.

"Я насправді вірю, що президент Путін хотів би щось зробити. Я сподіваюся, що Ви і президент Путін зустрінетеся і зможете вирішити вашу проблему (щодо відновлення територіальної цілісності України). Це буде надзвичайним досягненням, і я знаю, що ви намагаєтеся зробити це", - сказав Трамп.