Апеляційна палата ВАКС збільшила заставу для Максима Микитася / фото УНІАН

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду збільшила заставу для колишнього народного депутата Максима Микитася, підозрюваного в організації оборудки з нерухомістю Національної гвардії, з 5,5 до 80 мільйонів гривень.

Як передає кореспондент УНІАН, після понад тригодинного перебування у нарадчій кімнаті, колегія суддів ухвалила, частково задовольнити клопотання прокурорів САП і детективів НАБУ, визначивши розмір застави для підсудного.

Таким чином, зараз Микитася візьмуть під варту і доставлять до слідчого ізолятора, вийти з якого він зможе лише після того, як за нього буде внесено відповідну заставу.

Відео дня

Термін дії ухвали - до 14 листопада. Вона оскарженню не підлягає.

Адвокати Микитася повідомили журналістам по завершенню судового засідання, що їхній підзахисний має намір внести визначену судом заставу.

У разі внесення застави він має здати паспорти, носити електронний браслет, утриматися від спілкування зі свідками та іншими підозрюваними у даній справі.

Читайте такожПідозрюваний в оборудках із житлом Микитась думав про вбивство свідка – САП

Як повідомляв УНІАН, 14 травня детективи НАБУ провели обшуки за місцем роботи і проживання окремих службових осіб Нацгвардії, а також в офісах низки приватних компаній. Обшуки відбулися в рамках розслідування корупційної схеми з нерухомістю, внаслідок якої Головне управління Нацгвардії втратило активи на 81,64 млн грн.

15 травня НАБУ повідомило про підозру у заволодінні майном ГУ Нацгвардії на 81,64 млн грн екс-командувачу Нацгвардії Юрію Аллерову, директору компанії «Укрбуд» Олегу Майбороді і незалежному оцінювачу Алісі Гринчук.

Суд обрав Аллерову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в 4,8 млн грн. Після внесення коштів він вийшов із СІЗО.

Майбороді обрано запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 2 млн грн, Гринчук - у вигляді застави у 1,5 млн грн.

18 липня було повідомлено про підозру четвертому учаснику схеми із заволодіння майном Нацгвардії, який на час вчинення злочину обіймав посаду заступника керівника Державної будівельної корпорації.

3 жовтня стало відомо, що детективи НАБУ повідомили про підозру колишньому народному депутату від групи «Воля народу» Микитасю в організації оборудки з нерухомістю Нацгвардії.

4 жовтня Вищий антикорсуд обрав Микитасю запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 5,5 млн грн, 8 жовтня її було внесено.