Микитасю обрали найбільший розмір застави у порівнянні з іншими фігурантами / фото ТСН

Вищий антикорупційний суд обрав колишньому народному депутату Максиму Микитасю запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 5,5 млн грн.

Як передає кореспондент УНІАН, після понад годинного перебування у нарадчій кімнаті суддя Вищого антикорупційного суду відмовив у задоволенні клопотання прокурорів САП про обрання запобіжного заходу для Максима Микитася у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави у 300 млн грн.

Натомість суд обрав запобіжний захід до нього у вигляді застави в сумі 5,5 млн грн, які Микитась або його заставодавець мають внести впродовж п’яти днів.

Відео дня

Крім того, суд поклав на нього обов’язки прибувати за першим викликом детектива, слідчого судді, прокурора, не відлучатися з місця проживання, утриматися від спілкування з іншими підозрюваними у даній справі та свідками, здати свої паспорти, в тому числі, закордонний, та носити електронний браслет.

Дана ухвала може бути оскаржена до апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

Адвокати підозрюваного заявили, що вирішать питання щодо оскарження ухвали після отримання повного її тексту, а прокурори заявили, що не задоволені цим рішенням суду і оскаржуватимуть його в Апеляційній палаті також після того, як отримають повний текст ухвали.

Зазначимо, що Микитасю обрали найбільший розмір застави у порівнянні з іншими фігурантами цієї справи, проте, хоча колишньому командувачу Нацгвардії Юрію Аллерову було обрано заставу дещо меншу — 4,8 млн грн, суд свого часу взяв його під варту до внесення застави. У випадку з Микитасем тримання під вартою відсутнє.

Читайте такожРозкрадання на 80 мільйонів: САП просить арештувати скандального забудовника Микитася з правом застави

Як повідомляв УНІАН, 14 травня детективи Національного антикорупційного бюро провели обшуки за місцем роботи та проживання окремих службових осіб Нацгвардії, а також в офісах низки приватних компаній. Обшуки відбулися в рамках розслідування корупційної схеми з нерухомістю, внаслідок якої Головне управління Нацгвардії втратило активи на 81,64 млн грн.

15 травня НАБУ повідомило про підозру у заволодінні майном ГУ Нацгвардії на 81,64 млн грн екс-командувачу Нацгвардії Юрію Аллерову, директору компанії «Укрбуд» Олегу Майбороді і незалежному оцінювачу Алісі Гринчук.

Суд обрав Аллерову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в 4,8 млн грн. Після внесення коштів він вийшов із СІЗО.

Майбороді обрано запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 2 млн грн, Гринчук - у вигляді застави у 1,5 млн грн.

18 липня було повідомлено про підозру четвертому учаснику схеми із заволодіння майном Нацгвардії, який на час вчинення злочину обіймав посаду заступника керівника Державної будівельної корпорації.

3 жовтня стало відомо, що детективи НАБУ повідомили про підозру колишньому народному депутату від групи «Воля народу» Микитасю в організації оборудки з нерухомістю Національної гвардії.