Абромавічус, який продовжує користуватися литовським паспортом, тепер матиме доступ до української держтаємниці / фото УНІАН

Генеральний директор концерну «Укроборонпром» Айварас Абромавічус отримав допуск до державної таємниці.

Про це повідомив заступник директора концерну з питань трансформацій Роман Бондар у себе на сторінці в Facebook.

Читайте такожГендиректор "Укроборонпрому" Абромавічус не може займати в Україні держпосади, оскільки зберіг паспорт Литви«Для кожного, хто в останній місяць мріяв та чекав на негативне рішення з цього питання, генерував контрдії, саботував зміни та влаштовував провокації у мене є повідомлення: Дякую, що знайшлись. Ми вас помітили. Кожному таргану – свій тапок. І не варто витрачати час на лікарняні. Не допоможе», – зазначив Бондар.

Відео дня

Раніше УНІАН повідомляв, що Айварас Абромавічус користується литовським паспортом при виїзді/в'їзді в Україну.

Нагадаємо, українське громадянство Абромавічус отримав в грудні 2014 року, йому його за спрощеною процедурою без перевірок надав колишній президент Петро Порошенко. Він тоді публічно збрехав, заявивши, що, згідно з литовським законодавством, після отримання іншого громадянства, громадянство Литви автоматично анулюється.

В 2015 році, відповідаючи на офіційний запит УНІАН, радник Міністра внутрішніх справ Литви Томас Бержинскас повідомив: «А. Абромавічус є громадянином Литовської Республіки. Таке рішення було прийнято Департаментом міграції при Міністерстві внутрішніх справ, 20-04-2015».

Як відомо, відповідно до українського закону «Про громадянство», одним з обов'язкових умов для прийняття їх в українське громадянство є «надання декларації про відсутність іноземного громадянства (для осіб без громадянства) або зобов'язання припинити іноземне громадянство (для іноземців)». Починаючи з 2014 року і аж до своєї відставки, інформації про те, що Абромавічус подав відповідне клопотання в Литві, міністр економіки не надав.

На початку жовтня 2019 року УНІАН звернувся до нього з новим запитом про те, коли Айварас Абромавічус, як керівник головного стратегічного консорціуму України, подасть відповідні документи про вихід з литовського громадянства.