'Слуги народу' публічно пообіцяли голосувати за переведення слідчих у справах Майдану до ДБР

У «Слузі народу» закликають голосувати за переведення команди слідчих у справах Майдану до Державного бюро розслідувань.

Читайте такожУ «Слузі народу» розповіли, чому не ухвалили правку щодо розслідувань справ Майдану

Про це поінформували у прес-службі «Слуги народу» з посиланням на повідомлення на сторінці у Facebook голови комітету з питань правоохоронної діяльності, народного депутата від цієї політсили Дениса Монастирського.

Відео дня

«Ми, що підписались нижче, публічно беремо на себе зобов’язання проголосувати за переведення команди слідчих справ Майдану до Державного бюро розслідувань і закликаємо Євгенію Закревську та українців, які до неї приєднались, припинити голодування!» – написав він.

Монастирський закликав народних депутатів, у разі підтримки цієї пропозиції, поставити в коментарях «+» під постом.

Як повідомляв УНІАН, з 20 листопада Генеральна прокуратура втратила повноваження розслідувати кримінальні провадження, тому всі справи щодо злочинів проти активістів Революції гідності мають бути передані до Державного бюро розслідувань. Парламент 15 листопада, незважаючи на вимоги потерпілих у справах Майдану, їхніх адвокатів та громадськості, не вніс зміни до закону про ДБР, якими передбачено, що слідчі з ГПУ, поліції, Служби безпеки, а також прокурори Генпрокуратури, які розслідували ці справи, змогли б поза конкурсом перейти до відповідного підрозділу ДБР.

Адвокат родин Небесної сотні Євгенія Закревська заявила, що через неухвалення цих змін з 20 листопада слідство у справах Майдану буде зупинено щонайменше до 3 грудня. 22 листопада Закревська повідомила, що розпочала голодовку з вимогою прийняти відповідні зміни.

27 листопада у профільному комітеті погодили зміни до поправки до законопроекту про ДБР щодо переходу слідчих у справах Майдану в Бюро.