Сергій Лавров / REUTERS

Під час перемовин про обмін утримуваними особами на Донбасі виникла «перешкода», заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров в ефірі російського «Першого каналу», повідомляє Радіо Свобода.

«Коли вони всі ці роки складали списки, то виявилося, що не всі взаємно підтверджені. Є списки, які визнані по обидва боки як списки реально існуючих людей, всі знають, де ці люди перебувають і як їх треба звільнити і обміняти», – сказав Лавров.

Читайте також"Немає ніякої зради": у МЗС сподіваються, що до Нового року вдасться домовитися про обмін утримуваними особами

Відео дня

За його словами, президент Росії Володимир Путін і президент України Володимир Зеленський у присутності канцлера Німеччини Анґели Меркель і президента Франції Емманюеля Макрона говорили, що «ці люди встановлені, списки є, значить, ми їх поміняємо».

«Тепер в Контактної групи з’явився новий критерій: встановлені – так, але вони не всі «процесуально очищені». Це означає нову перешкоду для того, щоб люди до Різдва і Нового року повернулися додому», – переконаний Лавров.