Софія Федина прийшла до ДБР / Ілюстрація - Фото УНІАН

Народний депутат від фракції «Європейська солідарність» Софія Федина прийшла до Державного бюро розслідувань, де їй мають вручити повідомлення про підозру за фактами погроз президенту Володимиру Зеленському.

Читайте також"Нехай кваліфікують як канібалізм": Звіробій пообіцяла "виїсти мозок Зеленському"

Як передає кореспондент УНІАН, під будівлею ДБР на підтримку Федини зібралися декілька десятків людей. В основному це ті ж самі люди, які приходять підтримувати п’ятого президента Петра Порошенка, коли його викликають на допити до ДБР.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, наприкінці жовтня 2019 року народний депутат від "Європейської солідарності" Федина і волонтер Маруся Звіробій (Олена Біленька) оприлюднили спільне відеозвернення, відреагувавши на спілкування президента Володимира Зеленського з добровольцями на підвищених тонах у Золотому 26 жовтня. Під час запису відеоблогу Федина та Звіробій, зокрема висловилися щодо ризиків життю глави держави.

Вони наголошували на неприпустимості такої поведінки президента, звинувачували його у спробі капітуляції перед агресором та припускали, що може статися з Зеленським на передовій. "Там несподівано може вибухнути граната, а ще там обстріли бувають… Було би найкрасивіше, щоб це все сталося під час московського обстрілу, коли дехто в білій чи голубій сорочечці припреться на передову", - сказала Федина.

У ДБР розпочали слідство за фактами погроз президенту і 26 листопада направили до Генпрокуратури проект повідомлення про підозру та подання на зняття недоторканності з Федини. Того ж дня ДБР направило на погодження до Генпрокуратури проект підозри Звіробій.

26 грудня Генеральна прокуратура повернула в ДБР повідомлення про підозру у кримінальному провадженні за фактом погроз на адресу президента для усунення недоліків.

7 лютого слідчий Держбюро розслідувань повторно викликав Федину для вручення письмового повідомлення про підозру за фактами погроз президенту на 12 лютого, оскільки 6 лютого вона не прийшла.