REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав сьогодні на брифінгу у Києві.

Заступник АП зазначив, що 2 жовтня у Парижі президент України Петро Порошенко окремо звернув увагу на ситуацію з Савченко.

"І більше того, ця позиція була голосно підтримана канцлером Німеччини і президентом Франції. Я на даному етапі не хотів би розкривати деякі домовленості з цього приводу", - сказав Єлісєєв.

Відео дня

Він заявив, що президенту РФ Володимиру Путіну було чітко доведено сигнал, що не лише Україна, а й все міжнародне співтовариство вимагає звільнення Савченко, а також засуджених режисера Олега Сєнцова та активіста Олександра Кольченка. Також, сказав Єлісєєв, ніхто не забуває й про інших українців, які знаходяться в російських тюрмах як політичні заручники.

Читайте такожУ ПАРЄ назвали ціль утримання Росією під вартою української льотчиці Савченко

"Ми згадуємо ці прізвища (Савченко, Сєнцова) як символи, але за ними ми маємо на увазі і ми передали усі ці списки - декілька сотень українців, яких також чекають сім'ї, батьки і діти. І ми також це питання із списками порушували у Парижі", - наголосив Єлісєєв.

Читайте такожЗахист Савченко відреагував на заяву Мін'юсту РФ про її можливу екстрадицію

У цьому зв'язку він сказав, що "у нас складається враження, що це питання все серйозніше і серйозніше сприймається російською стороною, і звідси в нас є обережний оптимізм, що рано чи пізно, воно має бути вирішено".