На переконання Безсмертного, мова на сьогоднішній день має йти про формування нової мети і пошуку нових інструментів розв'язання ситуації на Донбасі / УНIАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив на Експертному форумі Інституту Горшеніна.

Читайте також"Треба ставити питання руба": Кучма заявив, що грати в піддавки з бойовиками більше не можна

Як відзначив Безсмертний, з тексту Мінських угод випливає, що спочатку необхідно досягти безпеки, політичної стабілізації, реалізувати процеси амністії та отримати вихід на окуповану ділянку українсько-російського кордону. "Як на це треба реагувати? 1 січня 2016 року те, що називається домовленості, воно припинило своє існування. І рішення про продовження (виконання Мінських угод - УНІАН) - це рішення лідерів "нормандського формату". Що це означало? Це означало, що і самі домовленості, і сама логіка подальших дій - це логіка, власне, дій "нормандського формату", Тристоронньої контактної групи і т.д.", - додав він.

Відео дня

"На сьогоднішній день питання безпекові взагалі не реалізовані, і усі спроби, які намагалися (сторони впровадити - УНІАН), приводили тільки до того, що рішення приймались, але не виконувались або виконувались частково", - заявив Безсмертний.

У цьому зв'язку він зазначив, що "ми скільки завгодно можемо говорити про логіку політичних кроків, тему отримання контролю над кордоном, проблеми амністії, але я оцінюю це лише як данину вчорашньому дню і авторам, які про це домовлялися".

На переконання Безсмертного, "мова на сьогоднішній день має йти про формування нової мети і пошуку нових інструментів розв'язання цієї ситуації".

Водночас він порадив спокійно реагувати на заяви західних політиків, подібні до тієї, яку на сесії Парламентської асамблеї Ради Європи виголосив президент Франції Франсуа Олланд - про необхідність проведення виборів на Донбасі, а потім отримання контролю над кордоном.

"Моїм глибоким переконанням є те, що на сьогоднішній день треба припинити юзати (використовувати) Мінські домовленості, бо з них наїдку буде, на жаль, дуже мало", - наголосив Безсмертний.