Суд заарештував координатора

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Одеської області, Приморський райсуд Одеси сьогодні задовольнив клопотання прокуратури про взяття під варту затриманого 3 лютого в Дніпрі підприємця, підозрюваного в причетності до організації фіктивного вивезення нафтопродуктів.

«Також визначено судом розмір застави у 20 млн грн», - додали у відомстві.

Як повідомляв УНІАН, 3 лютого одеські правоохоронці затримали в Дніпрі підприємця, підозрюваного в причетності до організації фіктивного вивезення нафтопродуктів через Одеську область за так званою «схемою» Курченка. За даними слідства, затриманий був координатором у схемі реалізації 800 тис. тонн нафтопродуктів, до якої входили представники фіктивних фірм, працівники Одеської митниці та інших контролюючих органів регіону.

Відео дня

Читайте такожУ ГПУ повідомили про остаточність рішення щодо взяття під варту Курченка

В рамках «справи Курченка» викрито трьох посадових осіб Одеської митниці, причетних до незаконної реалізації 800 тис. тонн нафтопродуктів з ухиленням від сплати 1,2 млрд грн податків до держбюджету.

У травні 2014 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що компанії, що входять до холдингу Курченка ВЄТЕК, за попередні два роки ввезли за фіктивними документами на територію України понад 5 млн тонн нафтопродуктів на суму 36 млрд грн. За документами, ці нафтопродукти не повинні були реалізовуватися в Україні, а повинні були поставлятися в треті країни, що дозволяло компаніям Курченка ухилятися від сплати податків. Під час розслідування було заарештовано особисті рахунки Курченка, його рухоме і нерухоме майно на загальну суму понад 1,5 млрд грн. Господарський суд Києва наприкінці листопада 2015 року зняв арешт з грошових коштів та майна компанії ВЄТЕК. У квітні 2014 року Курченко був оголошений в міжнародний розшук.