ГПУ підозрює Жириновського у фінансуванні

Генеральна прокуратура України склала повідомлення про підозру одіозному голові російської ЛДПР Володимиру Жириновському за фінансування тероризму. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Як встановило слідство, Жириновський, перебуваючи на території Москви, в березні-квітні 2014 з метою матеріального забезпечення терористичних організацій "ЛНР" і "ДНР" створив та очолив організовану групу, до складу якої увійшли окремі депутати Держдуми РФ і члени Ліберально-демократичної партії Росії, в тому числі керівники та представники регіональних філій партії, з відповідною метою здійснювали збір грошей з громадян Росії.

Читайте такожУ Литві два російських канали опинилися під загрозою заборони через висловлювання Жириновського

Відео дня

Група під керівництвом Жириновського на зібрані кошти поставила бойовикам на Донбас шість позашляховиків, які зокрема використовувалися в боях за Донецький аеропорт.

За цими фактами управлінням нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю Генеральної прокуратури України щодо Жириновського складено повідомлення про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 258-5 (фінансування тероризму) КК України.

Проводиться комплекс слідчих і процесуальних дій з метою встановлення всіх обставин кримінального злочину осіб, винних у його вчиненні, та притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Як повідомляв УНІАН, у Москві під "Боже, царя храни!" відкрили прижиттєвий пам'ятник Жириновському. Пам'ятник створив відомий скульптор Зураб Церетелі.