Игор УМАНСЬКИЙ
Кабінет Міністрів України ухвалив рішення виділити НАК «Нафтогаз України» з державного бюджету суму, яка дорівнює розміру податкових боргів компанії за четвертий квартал 2008 року, як компенсацію різниці в цінах на закупівлю та реалізацію газу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам повідомив виконуючий обов`язки міністра фінансів України Ігор УМАНСЬКИЙ, коментуючи рішення Кабміну про збалансування бюджету «Нафтогазу», прийняте на засіданні 15 квітня.

Утім, він не назвав цю суму податкового боргу НАК.

Відео дня

І.УМАНСЬКИЙ зазначив, що в грудні під час підготовки законопроекту про держбюджет на 2009 рік Мінфін сподівався, що податкові зобов`язання, зокрема щодо ренти та ПДВ за 4-й квартал, НАК «Нафтогаз України» сплатить 2008 року, і тому суму боргу не було включено в дохідну частину держбюджету.

«Цей ресурс, який повинен НАК сплатити до держбюджету, у доходах не враховано. Саме за цим ресурсом ми пропонуємо, по суті справи, зробити кліринг. НАК цю суму платить до бюджету, а з бюджету цей самий ресурс повертається «Нафтогазу" як компенсація цін», - зазначив І.УМАНСЬКИЙ.

Як повідомляв УНІАН, 14 квітня Кабмін з метою збалансування бюджету НАК «Нафтогаз України» запровадив двовідсоткову надбавку до тарифів на природний газ для промислових підприємств.