Інна Богословська

Як передає власний кореспондент УНІАН у Брюсселі, про це вона заявила сьогодні на прес-конференції.

“Фактично єдиним способом довести факт державної зради є отримати прямі свідчення пана Путіна”, - сказала І.Богословська.

Вона підкреслила, що газові переговори між Ю.Тимошенко та В.Путіним відбувалися віч-на-віч за зачиненими дверима. “Я не думаю, що можливо порушити таку справу (за звинуваченням Ю.Тимошенко у державній зраді – УНІАН)”, - додала депутат.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 20 березня 2012 року парламент взяв до відома звіт ТСК ВР з питань розслідування обставин підписання газових угод між НАК «Нафтогаз України» і ВАТ «Газпром» щодо наявності ознак державної зради у сфері економічної безпеки України.

У звіті сказано, що Верховна Рада бачить ознаки кримінальних злочинів і особисту залежність і зацікавленість колишнього глави уряду Ю.Тимошенко під час підписання газових угод з Росією в 2009 році.

Верховна Рада України відзначила, що 17-19 січня 2009 року під час проведення переговорів і підписання директив на укладання газових контрактів між НАК «Нафтогаз України» і ВАТ «Газпром» прем'єр-міністр України Ю.Тимошенко приховала від суспільства і влади факти існування боргу її приватних компаній перед Міністерством оборони Російської Федерації в сумі 405 311 181 доларів США та існування в Російській Федерації кримінальної справи, за якою доведено її вину в неодноразовому наданні хабарів чиновникам Міністерства оборони Російської Федерації.

ВР вважає, що ці обставини безперечно свідчать про конфлікт інтересів й істотно вплинули на рішення прем'єр-міністра України на користь іноземної держави.