Павло Гриценко

Про це він сказав на прес-конференції в УНІАН.

«Необхідно усвідомити, що прийняття цього закону руйнує саме поняття «державна мова», - наголосив він і пояснив, що в умовах функціонування цього закону державна мова стає необов'язковою для значної частини українських громадян, оскільки може бути легко замінена іншими на значній території країни.

П.Гриценко нагадав, що відповідно до цього закону в системі освіти діятиме принцип вибору батьками мови навчання дитини, також закон дозволяє державним службовцям та депутатам ігнорувати державну мову.

Відео дня

«Яка ця державна мова? Та ніяка. Якою вони мовою будуть спілкуватися - російською, яка буде державна мова фе-факто - російська мова. Оце ми маємо сьогодні чітко усвідомити», - зауважив П.Гриценко.

Академік наголосив, що цей закон не вирішує проблему мовного будівництва в Україні, «бо в ньому домінує антиукраїнська перспектива».

«Мета (закону - УНІАН) - розвал незалежної держави, знищення України як держави, тобто побудова малоросійського паханату при кремлівському каганаті», - переконаний П.Гриценко.

За його словами, закон закладає «Велику китайську стіну» між українським та російським народом, оскільки закладає «ненависть та недовіру до російської мови та культури в українців».

П.Гриценко закликав українців не піддаватися на цю приманку і залишатись толерантними і відкритими до російської та інших мов.