Тимошенко оголосила акцію непокори

Як передає кореспондент УНІАН, про це говориться у відкритому листі екс-прем’єра на ім’я Президента України Віктора Януковича. Текст листа сьогодні на брифінгу в Харкові виголосив захисник Ю.Тимошенко, народний депутат Сергій Власенко.

У своєму листі Ю.Тимошенко, зокрема, наголошує на узурпації влади В.Януковичем та проведенні в Україні політичних репресій.

“Відсьогодні я оголошую свою особисту акцію громадянської непокори. На сьогодні це єдине моє право, яким я можу скористатися”, - йдеться в листі.

Відео дня

На тему: Тимошенко побоюється, що їй у косметику додають отруту - ДПтСУ спростовує

Так, із сьогоднішнього дня Ю.Тимошенко відмовляється визнавати прокурорів та слідчих, які, на її думку, є заангажованими та упередженими.

“Ваші прокурори та слідчі діють іменем України, але їх гімном була і залишається «Мурка». Для них не існує ні законів, ні Конституції, ні офіцерської честі”, - підкреслила Ю.Тимошенко.

Вона зазначила, що з сьогоднішнього дня відмовляється від спілкування зі слідчими, відмовляється надавати пояснення та відповідати на їхні запитання, брати участь “у будь-яких замовних кримінальних провадженнях”.

Ю.Тимошенко також підкреслила, що відсьогодні відмовляється добровільно приїжджати на засідання судів.

“Це вже давно не суд, а інквізиція без справедливості та честі. Ваші псевдосуди та псевдосудді, Вікторе Федоровичу, гниють та смердять. Немає сенсу від них очікувати правосуддя, фаховості та неупередженості”, - наголосила екс-прем’єр.

Вона підкреслила, що готова чинити фізичний опір спробам примусового доставлення до суду.

Ю.Тимошенко також зазначила, що із сьогоднішнього дня не дозволятиме проводити огляди або обшуки в її речах.

“Я буду фізично захищатися, незважаючи на хворобу”, - підкреслила вона.

Крім того, Ю.Тимошенко зазначила, що також відмовляється повертатися до своєї палати у ЦКЛ “Укрзалізниці”, доки звідти не знімуть камери відеоспостереження і не виведуть караул.

За словами С.Власенка, Ю.Тимошенко зараз знаходиться у кімнаті для зустрічей із захисниками. За його даними, це приміщення також прослуховується. С.Власенко додав, що з сьогоднішнього дня Ю.Тимошенко припиняє лікуватися.

“За станом на сьогодні на 15.00, так (припинила лікування — УНІАН)”, - сказав С.Власенко.

Він зауважив, що на даний час Ю.Тимошенко не розглядає можливість знову оголосити голодування.