REUTERS

Більшість жителів найбільших та найвпливовіших держав Європейського Союзу підтримують запровадження персональних санкцій проти президента РФ Володимира Путіна та його найближчого оточення за дії Росії в Україні.

Про це свідчать результати проведеного компанією IPSOS у першій половині квітня в 11 з 28 держав ЄС опитування, які є у розпорядженні УНІАН.

За те, аби персональні санкції, які передбачають візові обмеження та замороження активів, були запроваджені також проти Путіна та його найближчого оточення, висловилися 43% з понад 8 тис. опитаних європейців.

Відео дня

Читайте такожБільшість росіян вважають, що РФ має право анексувати колишні республіки СРСР

Проти таких заходів виступили 25% респондентів на фоні 32% тих, хто не визначився з цього питання.

Найбільше прихильників санкцій проти Путіна проживають у Швеції (56%), Польщі (52%) та Ірландії (46%).

Більше противників запровадження таких санкцій, ніж прихильників, виявилося лише в Угорщині та Італії, де проти них виступили 35% та 32% відповідно.

Читайте такожNYT: США залучають більш жорсткі заходи проти Росії, ніж європейські союзники

Понад половина респондентів заявили, що політичне керівництво їхніх країн має зробити все можливе, щоб не дозволити Росії, яка вже захопила Крим, піти далі.

Проти цього лише 20% опитаних, і найбільше противників активної протидії Росії виявилося в Угорщині - 40%.

45% учасників опитування підтримали також запровадження економічних санкцій проти РФ. 25% не підтримують таке рішення.

Читайте такожПутін вважає, що нові санкції проти Росії не пов'язані з Україною

Найбільша підтримка для таких заходів зафіксована у Швеції, Польщі та Німеччині на фоні найменшої в Угорщині, Італії та Франції.

Компанія IPSOS проводила опитування у Швеції, Польщі, Ірландії, Німеччині, Нідерландах, Великій Британії, Франції, Бельгії, Іспанії, Угорщині та Італії з 1 по 17 квітня.