Шольц прокоментував майбутній вступ України в НАТО / фото president.gov.ua

В даний час західні партнери зосереджені на наданні допомоги Києву, а  перспектива вступу України в НАТО пов'язана з рішенням у Бухаресті.

Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц відповідаючи на питання про майбутнє України в Альянсі, передає радіо Свобода.

"Наше завдання полягає в тому, щоб допомагати Україні захищатися. Наш меседж щодо України досить чіткий, як і щодо російського агресора. Україну ми будемо підтримувати, скільки це буде потрібно", - зауважив він.

Відео дня

Шольц висловив сподівання, що війна в Україні швидко закінчиться за допомогою наданої сучасної зброї, оскільки вона підвищує можливість української сторони захистити себе.

При цьому він зауважив, що і Німеччина і її партнери також готуються до того, що підтримка України буде довготривалою. "На цьому ми концентруємося. Україна має захищатися – також йдеться про практичні питання і питання пов’язані з рішеннями в Бухаресті", - пояснив Шольц.

Нагадаємо, навесні 2008 року на саміті в Бухаресті НАТО пообіцяло, що Україна у майбутньому стане членом Альянсу.

Вступ України в НАТО

Президент України Володимир Зеленський у вересні 2022 року повідомив, що Україна подала заявку на вступ до НАТО за пришвидшеною процедурою. Альянс привітав цей крок, але там зауважили, що шлях України до НАТО не буде коротким.

Вас також можуть зацікавити новини: