Одеський активіст Сергій Стерненко заявив, що його викликали до СБУ для вручення повідомлення про підозру.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Мене викликали в СБУ для повідомлення про підозру. У понеділок, 18 травня о 9:00, я маю з'явитись до головного слідчого управління СБУ за адресою м. Київ, пров. Аскольдів, 3А", - написав активіст.

Відео дня

За словами Стерненка, офіційно у виклику зазначено, що він має прибути до СБУ "для участі у слідчих і процесуальних діях" у справі за фактом смертельного поранення одного з чоловіків, які скоїли на нього напад у 2018 році.

Читайте такожСуд зобов'язав НАБУ відкрити справу проти Венедіктової

Як повідомляв УНІАН, 2018 року на громадського активіста Стерненка було скоєно три напади. Він пов'язує напади зі своєю активною громадською діяльністю, зокрема, участю в акціях проти забудови Одеси.

9 жовтня 2020 року Генпрокуратура направила до Головного слідчого управління СБУ кримінальні провадження щодо нападів на Стерненка.

Генпрокуратура здійснює процесуальне керівництво у трьох кримінальних провадженнях щодо нападів на Стерненка, ще в одному обвинувальний акт щодо підозрюваного нападника спрямовано до суду.

Так, в одному з проваджень розслідується напад на активіста і завдання йому тілесних ушкоджень двома особами. В іншому кримінальному провадженні розслідується вбивство одного з нападників і завдання іншому тілесних ушкоджень. У кримінальному провадженні за фактом завдання активісту легких тілесних ушкоджень і пошкодження його майна також триває досудове розслідування.

Водночас за фактом завдання Стерненку тілесних ушкоджень за допомогою вогнепальної зброї досудове розслідування завершено, обвинувальний акт за фактом замаху на умисне вбивство спрямовано до Приморського райсуду Одеси.

Разом з тим СБУ відкрила справу за фактом смертельного поранення одного з чоловіків, які скоїли на нього напад у 2018 році, Івана Кузнецова.

7 квітня 2020 року генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявила, що підозра Стерненку за фактом смертельного поранення нападника буде пред’явлена в будь-якому разі.