Україна вийшла ще з однієї угоди СНД / фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

Верховна Рада проголосувала за вихід України з угоди про Міжпарламентську Асамблею держав-учасниць СНД. Рішення підтримали 280 народних депутатів.

Так, постанова №9202 передбачає вихід України з Угоди про Міжпарламентську Асамблею держав-учасниць Співдружності незалежних держав. При цьому зазначається, що таке рішення зумовлене незворотністю європейського та євроатлантичного курсу України.

Також зазначається, що стратегічний курс держави - набуття повноправного членства в Європейському Союзі та у Північноатлантичному альянсі.

Відео дня

Слід зазначити, що угоду про Міжпарламентську Асамблею держав-учасниць СНД уклали  27 березня 1992 року.

Вихід України з СНД - останні новини

16 лютого 2022 року Верховна Рада ухвалила закон про вихід України з рішень про створення та діяльність Антитерористичного центру держав-учасниць СНД.

19 червня 2022 року парламент узаконив вихід України з трьох угод, які діяли в рамках Співдружності незалежних держав — "Про вихід з Угоди з СНД щодо співробітництва в розвитку та використанні систем стільникового рухомого зв’язку", "Про вихід з протоколу СНД про внесення поправок до Угоди про міжурядовий фельд’єгерський зв’язок" та "Про вихід з Угоди про підтримку й розвиток малого підприємництва в державах-учасницях СНД".

Вас також можуть зацікавити новини: