Ілюстрація / REUTERS

Кабінет міністрів припинив для України дію угоди про взаємне забезпечення збереження міждержавних таємниць у галузі правової охорони винаходів і угоди про методологічне порівняння і створення загальної статистичної бази Економічного Союзу в рамках Співдружності Незалежних Держав (СНД).

Як повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі, відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду в середу.

Зокрема, підписану 4 червня 1999 року в Алмати угоду про взаємне забезпечення збереження міждержавних таємниць у галузі охорони винаходів було розроблено з метою забезпечити правову охорону секретних винаходів, які були створені в СРСР.

Відео дня

Читайте такожМЗС: Україна фактично завершила вихід із СНД

«На сьогодні правових відносин між державами-учасниками угоди в цій сфері вже немає. Сама ж угода в цілому застаріла і не відповідає сучасному стану економічних відносин між країнами, що входять до СНД», - зазначили в прес-службі.

Підписана 10 лютого 1995 року в Алмати угода про методологічне порівняння і створення загальної статистичної бази Економічного Союзу CНГ вже також давно втратила своє значення і не застосовується на практиці.

Згідно з цим урядовим рішенням, Міністерство закордонних справ України в установленому порядку повідомить Виконавчий комітет СНД про припинення для України дії зазначених угод.

Як повідомляв УНІАН, 13 лютого Кабінет міністрів припинив для України дію угоди, якою в 1992 році створювалася Консультативна економічна робоча комісія при Раді глав держав і Раді глав урядів СНД.

До цього, в січні Україна вийшла з трьох угод про економічне співробітництво, укладених в рамках СНД.