Вівсяне печиво любить багато хто за його легкий витончений смак і низький вміст калорій. Такий випічкою можна ласувати навіть тим, хто сидить на дієті. УНІАН розповість, як спекти вівсяне печиво швидко і просто в домашніх умовах.
Раніше ми пропонували рецепти пісного печива для тих, хто дотримується Різдвяного посту.
Вівсяне печиво - рецепт з корицею
- яйця - 2 шт;
- вершкове масло - 70 гр;
- цукор - 70 гр;
- кориця - 1-2 ч. л;
- вівсяні пластівці швидкого приготування - 150 гр;
- пшеничне борошно - 20 гр.
Жовтки відокремити від білків, вилити в ємність, додати половину від зазначеної кількості вершкового масла і ретельно збити міксером. Білки збити окремо в густу піну. Масло, що залишилося, розігріти на сковороді, висипати вівсяні пластівці, обсмажувати їх 10 хвилин, а потім остудити. З'єднати вівсянку, яєчно-цукрову суміш і борошно, ретельно перемішати. Додати білки і знову перемішати. Застелити деко пергаментом, ложкою викласти тісто, випікати 15 хвилин при температурі 180 °С.
Вівсяне печиво з родзинками - рецепт
- родзинки - 30 гр;
- цукор - 150-200 гр;
- ванілін - на кінчику ножа;
- вершкове масло - 85 гр;
- сіль - на кінчику ножа;
- вода - 50 мл;
- кориця - 0.5 ч. л;
- подрібнені вівсяні пластівці або вівсяне борошно - 75 гр;
- пшеничне борошно - 170 гр.
Родзинки подрібнити в блендері, з'єднати з цукром, ваніліном і розм'якшеним вершковим маслом. Знову збити так, щоб вийшла однорідна суміш. У теплій воді розчинити сіль, корицю і вівсяну муку, додати до цукрової маси. Поступово всипаючи пшеничне борошно, перемішати до однорідної консистенції.
Розкатати тісто в пласт товщиною 1 см, склянкою або формочкою вирізати шматочки тіста потрібної форми. Перекласти заготовки на деко, застелене пергаментом, випікати 10-12 хвилин при температурі 200 °С.
Домашнє вівсяне печиво на сметані з медом
- вівсяні пластівці швидкого приготування - 150 гр;
- пшеничне борошно - 200 гр;
- сода - 0.5 ч. л;
- вершкове масло - 100 гр;
- цукор - 85 гр;
- мед - 1 ст. л;
- сметана - 150 гр;
- яйця - 1 шт.
Вівсяні пластівці подрібнити в блендері, в окремій ємності з'єднати борошно з содою. Вершкове масло розм'якшити, розтерти з цукром. Додати до цієї суміші мед, яйце і сметану, збити міксером. Перемішати в вівсянкою і, додаючи борошно з содою, замісити тісто. Деко застелити пергаментним папером, ложкою викласти тісто. Випікати печиво в духовці 10-15 хвилин при температурі 200 °С.
Вівсяне печиво з бананом і горіхами
- горіхи - 50 гр;
- родзинки - 50 гр;
- банан - 1 шт;
- ванільний цукор - 0.5 ч. л;
- молоко - 80 мл;
- вівсяні пластівці швидкого приготування - 100 гр.
Родзинки залити окропом, залишити на 15 хвилин, промити проточною водою. Горіхи подрібнити в блендері, банан розім'яти виделкою, змішати з цукром і молоком. Додати вівсяні пластівці, родзинки і горіхи. Залишити тісто на 20-30 хвилин, потім викласти його ложкою на деко, застелене пергаментом. Випікати в духовці 10-15 хвилин при температурі 180 °С.