Як приготувати смачний кабачковий рулет: легкі та швидкі рецепти

Кабачки одні із самих невибагливих продуктів, але довго не зберігаються. Їх сезон досить довгий і, як правило, їх урожай високий. Часом доходить до того, що не вже не знаєш, куди їх дівати та що з них готувати.

Одна з найпростіших, але смачних страв з кабачків - кабачковий рулет. Завдяки широкому вибору начинки він припаде до смаку кожному.

УНІАН розбирався, як приготувати смачний кабачковий рулет з різними начинками.

Відео дня

Кабачковий рулет на сковороді

Кабачковий рулет на сковороді готується швидко. Вам знадобитися всього 30 хвилин. При цьому для приготування яєчно-кабачкового рулету на сковороді не знадобитися ні грама борошна.

Інгредієнт:

  • кабачки - 250 грам;
  • курячі яйця - чотири штуки;
  • твердий сир - 50 грам;
  • зелень на вибір - один пучок;
  • часник - за бажанням;
  • сіль та перець - за смаком;
  • рослинна олія - дві-три ложки.

Як приготувати кабачковий рулет

  1. Спочатку необхідно вимити кабачки, відрізати кінчики та натерти їх на тертці. Якщо кабачки старі, то їх краще почистити. Терті кабачки необхідно ретельно віджати та покласти в миску.
  2. Яйця збити в окремій мисці. Додати зелень, спеції, в тому числі часник, за бажанням, й перець за смаком. Ретельно перемішати.
  3. В отриману суміш додати віджаті кабачки та ретельно перемішати.
  4. Сир натерти на дрібній тертці.
  5. Далі необхідно нагріти середню сковороду з невеликою кількістю масла. Викласти на неї три-п'ять столових ложок яєчно-кабачкової суміші та розрівняти рівним шаром товщиною 0,5 сантиметра.
  6. Підсмажити кабачковий млинець з одного боку до рум'яної скоринки, а другу сторону необхідно присипати тертим сиром. 
  7. Коли млинець зарум'янитися, його необхідно почати акуратно загортати, посуваючи млинець до краю сковороди, додаючи яєчно-кабачкову суміш на вільну сторону сковороди та посипаючи сиром.
  8. Маніпуляції необхідно повторювати, поки не закінчиться суміш, а на сковороді не вийде кабачковий рулет. 

Після приготування страву варто трохи охолодити та лише потім куштувати.

Кабачковий рулет в духовці

Кабачковий рулет з фаршем дуже зручно готувати в духовці. Блюдо виходить ніжним, ситним та прекрасно тримай форму.

Що необхідно для кабачкового рулету

  • кабачки - 250 грам;
  • курячі яйця - дві штуки;
  • майонез - дві столові ложки;
  • борошно - дві столові ложки.

Інгредієнти для м'ясної начинки

  • фарш - 250 грам;
  • сир - 50 грам;
  • майонез - одна столова ложка;
  • рубана улюблена зелень - одна столова ложка;
  • спеції - за смаком.

Як приготувати кабачковий рулет з фаршем в духовці

  1. Підготувати кабачки, як ми писали вище, після чого їх потрібно натерти.
  2. Додати яйця, сіль, майонез, не віджимаючи сік, і ретельно перемішати. Після чого додати борошно й знову переміщати.
  3. Деко необхідно застелити пергаментом. Викласти рівним шаром кабачкове тісто.
  4. Корж випікається при 180 градусах 20 хвилин. 
  5. Для приготування начинки фарш перемішуємо з тертим сиром, зеленню, спеціями та майонезом.
  6. Кабачковий корж потрібно дістати з духовки, акуратно відокремити від пергаменту, перевернути та залишити, щоб він трохи охолов.
  7. Начинку розподіляємо по остиглому коржу рівномірно, але відступаючи від країв. Після чого корж необхідно щільно згорнути в рулет.
  8. Кабачковий рулет з м'ясом необхідно загорнути у фольгу та випікати 35 хвилин при тій же температурі.

Рецепт кабачкової рулету універсальний, тому начинку можна зробити будь-яка - з помідорами, з грибами, з часником та сиром.

Якщо начинка не вимагає термічної обробки або заздалегідь готова, то корж з начинкою не потрібно випікати ще раз. Кабачковий рулет краще загорнути в харчову плівку та покласти в холодильник до 40 хвилин.

Вас також можуть зацікавити новини: