Що приготувати з кабачків на вечерю - рецепти / depositphotos.com

Кабачок - смачний літній овоч, який можна купити і на початку осені. Він підходить для приготування вечері або зимових заготовок. Раніше ми пропонували смачні і прості рецепти з кабачків на кожен день, а також розповідали, як готувати варення з кабачків на зиму. Сьогодні розповімо, яка запіканка з тертих кабачків точно сподобається вашим близьким.

Запіканка з кабачка з фаршем і помідорами

  • ріпчаста цибуля - 1 шт;
  • рослинна олія;
  • м'ясний фарш - 400 гр;
  • сіль, перець;
  • помідор - 1 шт;
  • сметана - 4 ст. л;
  • яйця - 2 шт;
  • часник - 2-4 зубчики;
  • сушений орегано - 1 ч. л;
  • твердий сир - 50 гр;
  • вершкове масло.

Ріпчасту цибулю нарізати кубиками і викласти на розігріту сковороду. Обсмажити до прозорості, потім додати фарш, посолити, поперчити і готувати 20 хвилин. Викласти нарізаний помідор і готувати ще 5 хвилин. В окремій ємності змішати сметану, яйця, подрібнений часник і орегано. Кабачки нарізати тонкими пластинами.

Відео дня

Вершковим маслом змастити форму для запікання, на дно викласти кілька пластин кабачків. Вилити частину сметанного соусу, зверху - фарш. Так повторювати шари, поки не закінчаться інгредієнти, в кінці посипати сиром і запікати 45 хвилин при 180 °C.

Запіканка з кабачками і картоплею з вершками

  • кабачки - 3 шт;
  • картопля - 6-7 шт;
  • сіль, перець;
  • сушений орегано - 0.5 ч. л;
  • жирні вершки - 480 гр;
  • твердий сир - 150 гр;
  • часник - 2 зубчики.

Кабачки нарізати тонкими кружечками, з картоплею вчинити так само, але діаметр слайсів повинен бути менше. Посолити, поперчити овочі, додати орегано і перемішати. В окремій ємності змішати вершки, подрібнений часник, тертий сир і дрібно нарізану цибулю. Викласти овочі в форму для запікання шарами, чергуючи кабачки з картоплею, зверху вилити вершковий соус. Запікати 40-45 хвилин при 200 °C.

Запіканка з кабачків з куркою і сиром

  • кабачки  -2 шт;
  • сіль, перець;
  • куряче філе - 400 гр;
  • ріпчаста цибуля - 1 шт;
  • часник - 3 зубчики;
  • яйця - 2 шт;
  • рослинна олія;
  • крір;
  • сметана - 1 ст. л;
  • твердий сир - 50 гр.

Кабачки натерти на крупній тертці, посолити, поперчити, перемішати і залишити на 30 хвилин. Потім злити рідину і віджати овочі. Курку і цибулю нарізати кубиками, пропустити через м'ясорубку разом з часником (можна використовувати комбайн). Додати сіль, перець, яйця і кріп, знову перемішати. В ту ж ємність натерти кабачки.

Форму для запікання змастити маслом, розподілити по ній приготовлену масу. Зверху залити сметаною і запікати в духовці 30 хвилин при 190 °C. Потім дістати блюдо, посипати сиром і запікати ще 10 хвилин.

Вас також можуть зацікавити новини: