Телескоп Hubble являє собою автоматичну обсерваторію на орбіті навколо Землі \ commons.wikimedia

Ширококутна камера на космічному телескопі Hubble призупинила роботу через апаратну проблему.

Читайте такожТелескоп "Хаббл" зробив дивовижне фото однієї з найбільш самотніх галактик у Всесвіті

Як повідомляє NASA Hubble буде проводити наукові спостереження за допомогою інших інструментів, поки фахівці з'ясовують причини поломки. Подробиць збою агентство не наводить, як і термінів усунення проблеми.

Відео дня

Новинний сайт, присвячений космосу, Space.com вважає, що поломка могла статися через проблеми фінансування NASA і часткового припинення роботи федерального уряду («шатдаун»), що стало наслідком недомовленості конгресу і президента США Дональда Трампа, які не змогли узгодити бюджет, передає kommersant.

Помічник директора NASA з наукових досліджень Томас Зурбукен у своєму Twitter розповів, що «цей випадок (поломки.- ред.) - нагадування про два важливі аспекти космічних досліджень: по-перше, складні системи, подібні телескопу Hubble, працюють тільки завдяки досвідченим фахівцям». Другою причиною він назвав «граничний термін експлуатації».

Космічний телескоп Hubble являє собою автоматичну обсерваторію на орбіті навколо Землі, названу на честь астронома Едвіна Хаббла. Телескоп створювався NASA І Європейським космічним агентством. Телескоп був запущений 24 квітня 1990 року. Творці проекту повідомляли, що він зійде з орбіти після 2030 року.