Ілюстрація REUTERS

Після аварії, якої зазнав перший ізраїльський місячний зонд Beresheet під час посадки на поверхню супутника Землі, Ізраїль планує другу місію на Місяць.

Читайте такожІлон Маск вдруге в історії запустив свою важку ракету Falcon Heavy (фото)

Як повідомляє DW з посиланням на ізраїльське телебачення, місцева корпорація SpaceIL, яка сконструювала місяцехід, планує другу спробу примісячення зонда.

Відео дня

«З огляду на велику міжнародну підтримку, яку я отримав під час цього проекту, я вирішив розпочати новий проект - Beresheet 2», - заявив головний спонсор і президент SpaceIL Морріс Кан.

За його словами, компанія вже розпочала розробку другого проекту і сподівається довести його до кінця.

Як повідомляв УНІАН, зонд Beresheet 11 квітня зазнав аварії під час посадки на поверхню Місяця. Незадовго до примісячення були виявлені технічні проблеми з двигуном зонда, після чого він розбився, повідомили в центрі управління польотом в Тель-Авіві. У разі успішної посадки 585-кілограмового зонда Ізраїль став би четвертою країною, яка зуміла здійснити примісячення свого зонда. Крім того, Beresheet став би першим приватним космічним кораблем, який здійснив примісячення.

Місяцехід Beresheet, сконструйований SpaceIL у співпраці з концерном Israeli Aerospace Industries, був запущений 22 лютого з американського космодрому на мисі Канаверал. На орбіту він був виведений ракетою Falcon-9 приватної компанії SpaceX, що належить Ілону Маску. Назва зонда в перекладі з івриту означає «на початку», це перші слова Книги Буття.

На борту Beresheet також перебувала тимчасова капсула з цифровими файлами. Вартість будівництва Beresheet становила в перерахунку близько 84 млн євро. Проект фінансувався приватними інвесторами.