Британці будують робота, який буде лагодити дороги / iverpool.ac.uk

Ліверпульський університет оголосив про відкриття стартапу Robotiz3d Ltd, який націлений на застосування технологій ШІ і робототехніки для розв'язання проблеми ремонту доріг.

Читайте такожРобота-пса Boston Dynamics випробували у Чорнобильській зоні (відео)

Як повідомляється на сайті університету, компанія застосовуватиме з комерційною метою патентовані розробки університетської лабораторії робототехніки. Очікується, що роботи серйозно покращать процес виявлення та ліквідації дефектів на дорогах - у тому числі ям і тріщин.

Відео дня

Зазначається, що за останнє десятиліття боротьба з ямами на дорогах обійшлася британському бюджету в більш ніж мільярд фунтів стерлінгів.

Серед засновників Robotiz3d Ltd-доктора Паоло Паолетті (Paolo Paoletti) і Себастіано Фічера (Sebastiano Fichera), які мають великий досвід досліджень в цій галузі. Вони розробляють і тестують технологію автономного ремонту протягом останніх чотирьох років.

Як розповів Паолетті, запропонована ними система буде автоматично виявляти і класифікувати дефекти на дорожньому полотні, а також своєчасно виправляти їх, щоб тріщини не перетворювалися на вибоїни.

Фішера, своєю чергою, зазначає, що сучасні методи ремонту доріг потребують інтенсивного навантаження. Вони ведуться повільно, небезпечні і обходяться недешево. Нова технологія зробить ремонт доріг швидшим і дешевшим.

Запропонована система отримала назву ARRES. У неї входить невеликий гусеничний дрон з катком.

Більше новин на тему