Гедеон володів паспортами України, Росії та США / фото facebook.com/gedeon.haron.75

Голова Служби безпеки Василь Грицак заявляє, що діяльність єпископа колишньої УПЦ Московського патріархату Гедеона (Харона) могла загрожувати національній безпеці України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час брифінгу, відповідаючи на запитання, чи з'явилися нові дані про діяльність єпископа Гедеона.

"Юрій Харон, він же Гедеон, дійсно мав, за нашими даними... володів паспортами трьох країн - паспортом громадянина України, громадянина Російської Федерації і громадянина Сполучених Штатів Америки", - зазначив Грицак.

Відео дня

За його словами, СБУ поінформувала Державну міграційну службу України щодо даних, згідно з якими діяльність єпископа Гедеона загрожувала національній безпеці нашої держави.

"Далі було прийняте відповідне рішення і під час перетину кордону в нього забрали український паспорт. І наскільки мені відомо, він перестав бути громадянином України. Йому закрили в'їзд на певний час на територію нашої держави", - повідомив голова СБУ.

Читайте такожЄпископ УПЦ МП Гедеон, якого не пустили в Україну, полетів назад у Франкфурт (відео)

На уточнення, чим саме єпископ Гедеон загрожував нацбезпеці України, Грицак наголосив, що це оперативні дані, тому він не може їх розголошувати.

Як повідомляв УНІАН, 14 лютого прикордонники не пропустили в Україну єпископа колишньої УПЦ Московського патріархату Гедеона (Харона) через скасоване українське громадянство.

Помічник голови Держприкордонслужби Олег Слободян заявив, що таким чином було виконано доручення одного із правоохоронних органів і вилучено в Юрія Харона український закордонний паспорт.

Крім цього, виявилося, що даний громадянин займається антиукраїнською пропагандою та є активним адептом «русского мира».

«Його паспорт недійсний, відповідно до інформації, яка є в прикордонників, яка офіційно надійшла, його громадянство України скасоване. На франкфуртський рейс, яким він прилетів, він зареєструвався як громадянин США і вилітав він із США як громадянин цієї країни», - пояснив Слободян.