Патрульні склали понад 100 тисяч адмінпротоколів за перевищення швидкості / фото УНІАН

За 4 місяці патрульні поліцейські, користуючись приладами для вимірювання швидкості TruCAM, склали 100 853 адмінпротоколів за порушення швидкісного режиму.

Про це повідомила патрульна поліція у Facebook, опублікувавши відео використання TruCAM на дорогах.

Читайте такожНа українських дорогах відсьогодні запрацювали ще 25 радарів швидкості TruCAM (карта)

Відео дня

«Патрульні поліцейські фіксують перевищення встановлених обмежень швидкості руху водіями та притягують порушників до відповідальності. Усе задля того, аби навчити водіїв безпечно їздити й дотримуватися ПДР», — йдеться у повідомленні.

Патрульні нагадали, що штраф за перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів більш як на 20 км/год складає 255 гривень, а більш як на 50 км/год — 510 гривень.

У поліції також закликали водіїв не порушувати швидкісний режим та пам’ятати про власну безпеку та безпеку людей навколо.

Нагадаємо, 8 жовтня в Україні патрульна поліція почала використовувати нові пристрої для вимірювання швидкості TruCam. Перший тиждень поліцейські використовували TruCam в пілотному режимі лише для профілактики, аби водії звикли до нововведень.

У поліції пояснили, що пристрої TruCam встановили на ділянках найбільшої концентрації ДТП. Детальніше з місцем розташування пристроїв можна ознайомитися на сайті патрульної поліції.

Також у поліції спростували чутки щодо пристроїв TruCam про те, що «патрульні сидітимуть у кущах».

Американський пристрій TruCam має лазерне наведення, що дозволяє вимірювати швидкість на відстані до 1200 метрів. Він працює до 15 годин без підзарядки. TruCam має карту пам’яті на 16 тисяч відеороликів чи 40 тисяч фото. Робить до 3 фото в секунду.